Η
Ξανθιώτισσα Ιωάννα, αφιέρωσε την Cocona στην Μικρασιατικής
καταγωγής μητέρα της, την κυρία Λαμπρινή, που της έμαθε
την τέχνη του γκιοζλεμέ και τα μυστικά της χειροποίητης
πίτας! Η ονομασία Cocona προέρχεται από αναμνήσεις της
παιδικής της ηλικίας: «Κοκκώνα» την αποκαλούσε χαϊδευτικά
η γιαγιά της όταν ήταν μικρή, που σημαίνει
«αριστοκράτισσα».
Η Cocona
υποδέχεται τους περαστικούς σε μια φιλόξενη και ζεστή
ατμόσφαιρα που θυμίζει σπιτικό, στην αριστοκρατική περιοχή
του Κολωνακίου, όπως οι Μικρασιάτισσες νοικοκυρές που
φημίζονται για την φιλοξενία τους.
Το μυστικό της
αξεπέραστης γεύσης των προϊόντων της Cocona κρύβεται
στην ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται.
Τα φύλλα για
τις πίτες και τους γκιοζλεμέδες ανοίγονται καθημερινά στην
Cocona με βέργα, τα λαχανικά και τα χορταρικά που
χρησιμοποιούνται είναι φρέσκα, ενώ σε όλες τις παρασκευές
χρησιμοποιείται αποκλειστικά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Στην
Cocona θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε υγιεινές
παραδοσιακές γεύσεις του παρελθόντος, συνδυασμένες με
αξεπέραστη ποιότητα και Μικρασιάτικο μεράκι!
___________________________________
The owner,
Ioanna, dedicated Cocona to her mother, Mrs.
Lambrini from Asia Minor, who taught her the art of
gözleme and the secrets of handmade pies. The name
“Cocona” is after her grandmother called her that when she
was young, which is used to affectionately call a woman
aristocratic.
Cocona welcomes its customers in a hospitable and warm
home-like ambience in the prestigious area of Kolonaki,
resembling the Asia Minor housewives known for their
hospitality.
The secret of
the exquisite taste of Cocona's pastries is in the
quality of the ingredients used: The pastry sheets used in
the pies and the gözleme are freshly prepared daily with
the use of a rolling pin, only fresh vegetables and herbs
are used, while in all preparations exclusively olive oil
is used.
At
Cocona you will have the opportunity to taste
healthy and delicious flavors of the past, combined with
unsurpassed quality and passion!