Η Ξανθιώτισσα Ιωάννα, αφιέρωσε την Cocona στην Μικρασιατικής καταγωγής μητέρα της, την κυρία Λαμπρινή, που της έμαθε την τέχνη του γκιοζλεμέ και τα μυστικά της χειροποίητης πίτας! Η ονομασία Cocona προέρχεται από αναμνήσεις της παιδικής της ηλικίας: «Κοκκώνα» την αποκαλούσε χαϊδευτικά η γιαγιά της όταν ήταν μικρή, που σημαίνει «αριστοκράτισσα».

Η Cocona υποδέχεται τους περαστικούς σε μια φιλόξενη και ζεστή ατμόσφαιρα που θυμίζει σπιτικό, στην αριστοκρατική περιοχή του Κολωνακίου, όπως οι Μικρασιάτισσες νοικοκυρές που φημίζονται για την φιλοξενία τους.

Το μυστικό της αξεπέραστης γεύσης των προϊόντων της Cocona  κρύβεται στην ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται.
Τα φύλλα για τις πίτες και τους γκιοζλεμέδες ανοίγονται καθημερινά στην Cocona  με βέργα, τα λαχανικά και τα χορταρικά που χρησιμοποιούνται είναι φρέσκα, ενώ σε όλες τις παρασκευές χρησιμοποιείται αποκλειστικά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Στην Cocona  θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε υγιεινές παραδοσιακές γεύσεις του παρελθόντος, συνδυασμένες με αξεπέραστη ποιότητα και Μικρασιάτικο μεράκι!


​ ___________________________________



The owner, Ioanna, dedicated Cocona  to her mother, Mrs. Lambrini from Asia Minor, who taught her the art of gözleme and the secrets of handmade pies. The name “Cocona” is after her grandmother called her that when she was young, which is used to affectionately call a woman aristocratic.

Cocona welcomes its customers in a hospitable and warm home-like ambience in the prestigious area of Kolonaki, resembling the Asia Minor housewives known for their hospitality.

The secret of the exquisite taste of Cocona's  pastries is in the quality of the ingredients used: The pastry sheets used in the pies and the gözleme are freshly prepared daily with the use of a rolling pin, only fresh vegetables and herbs are used, while in all preparations exclusively olive oil is used.

At Cocona  you will have the opportunity to taste healthy and delicious flavors of the past, combined with unsurpassed quality and passion!